Het is alweer bijna Valentijnsdag! Sommige mensen vinden dit een commerciële gebeurtenis, maar anderen vinden het een mooie gelegenheid om tijd en liefde aan elkaar te geven. En dan niet alleen aan diegene die je je geliefde noemt maar aan iedereen om je heen die je lief hebt.
Malshertje vind het een bijzondere dag en bedacht speciaal voor Valentijn een hapjes-diner, die je in je eigen keuken kan maken en waarvoor je geen dure restaurants of winkels hoeft te bezoeken. Alles kan je van te voren in een keer klaar maken, zodat je niet telkens je geliefde moet verlaten om te kokkerellen in de keuken.
Fijne Valentijnsdag!
Bietjes-chips
met mierikswortel-dipje
Wat
heb je nodig:
4-6 verse bietjes, verschillende kleuren
olijfolie
peper en zout
voor
de dip:
50 ml volle yoghurt
1 theelepel mierikswortel
1 theelepel mayonaise
peper en zout
zo
maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil
de bietjes en snij ze daarna in flinterdunne schijfjes. Je kan een mandoline
gebruiken als je die hebt. Doe de bietjes in een schaal en bedruppel er
olijfolie overheen. Hussel goed om en om zodat elk bietje een laagje olie
heeft.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en
verdeel de bietjes erover. Zorg dat elkaar niet overlappen. Zet de plaat in de
oven voor ongeveer 15 minuten. Keer daarna de bietjes om en zet de plaat weer
in de oven voor 15 minuten. Zet daarna de oven uit en laat langzaam afkoelen.
Strooi er wat zout en peper overheen.
Roer voor de dip de ingrediënten door
elkaar en proef. Breng op smaak met peper en zout of meer mierikswortel.
Met
liefde gevulde hartjes
Wat
heb je nodig:
6 bladerdeeg plakjes
5 cherry tomaatjes
¼ rode ui
Italiaanse kruiden, gedroogd
Olijfolie
Zout en Peper
Uisteekvormpje van een hartje
Voor
de vinaigrette:
Olijfolie (extra vierge)
Balsamico azijn
Peper
Italiaanse kruiden, gedroogd
Zo
maak je het:
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de
oven voor op ongeveer 200 graden.
Snij de cherrytomaatjes in hele dunne
plakjes. Snipper de rode ui heel fijn.
Meng dit aan met olijfolie, peper en zout
en de Italiaanse kruiden.
Steek uit bladerdeeg steeds twee hartjes.
Leg een klein beetje van het tomatenmengsel op het hartje. Plak er een ander
hartje boven op. Tip: Gebruik en
beetje water op je vingertop en smeer hiermee een randje mee in.
Boetseer voorzichtig de twee bladerdeeg
hartjes op elkaar.
Leg de gevulde hartjes op een bakplaat en
bak in ongeveer 15 minuten af. Kijk op de verpakking hoe heet jouw bladerdeeg
gebakken moet worden.
Meng naar smaak de ingrediënten van de
vinaigrette.
Serveer deze in een klein kommetje naast de
gevulde hartjes.
Dip hier in de hartjes en je zult je warm
van binnen voelen.
Basilicum
schuitje met mascarpone en hete peper
Wat
heb je nodig:
4 mooie grote bladeren basilicum
3 eetlepels mascarpone
1 rode hete peper, schoongemaakt en in
flinterdunne reepjes
een halve gegrilde paprika, uit pot,
afgespoeld onder de kraan, in reepjes
peper en zout
4 amuselepels
zo
maak je het:
Roer, in een bakje, de mascarpone en de
hete peper door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg de basilicum
blaadjes in de amuselepels. Vorm met twee lepels mooie ovalen van de mascarpone
en leg deze voorzichtig in de basilicum. Leg er twee reepjes gegrilde paprika
op en maal er wat verse peper overheen.
Verwarmende
salsa in avocado
Wat
heb je nodig:
2 avocado’s
een halve gegrilde paprika, uit pot,
afgespoeld onder de kraan, in reepjes
4 cherry tomaatjes, in stukjes
een handje pistache nootjes
2 eetlepels citroensap
peper en zout
chilipeper uit de molen
olijfolie
Zo
maak je het:
Snij de avocado’s over de lengte doormidden
en wip de pit eruit. Snij voorzichtig met een mesje blokjes het vruchtvlees van
de avocado. Snij niet door de schil heen. Schep met een lepel het vruchtvlees
in een schaal. Voeg de tomaat, paprika en de helft van de pistache nootjes toe
en schep om. Breng op smaak met wat olijfolie, (chili)peper en zout en
citroensap. Vul de 4 avocadoschillen met deze salsa en bestrooi met de overige
pistache noten.
Liefde
voor chocolade met marshmallows on the side
Wat
heb je nodig:
4 chocolade chip cookies
2 eetlepels mascarpone
1 eetlepel citroen sap
1 eetlepel geschaafde pure chocolade
15 frambozen (diepvries), uur van te voren
uit de diepvries halen en laten ontdooien
zakje marshmallows
Poedersuiker
4 blaadjes basilicum
2 glazen
Zo
maak je het:
Hak de cookies in kleine stukjes en doe
deze in een glas. Meng de citroensap met de mascarpone en roer het lobbig en
egaal.
Schep dit op de cookies. Hierna schep je de
frambozen erop.
Sprenkel nu de geschaafde chocolade erover
heen en leg per glas 2 blaadjes basilicum op de chocolade.
Strooi nu een beetje poedersuiker over het
glas.
Smelt de chocolade au bain marie en doop de
marshmallows hier in.
Serveer deze naast het glas met de Liefde
voor Chocolade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten