woensdag 8 mei 2013

UPDATE & In de oven gegaarde paprika met mozzarella

Malshertje is druk bezig met het maken van een nieuwe serie producten voor op tafel. Malshertje staat deze zomer op twee markten in Zwolle om de producten te presenteren.

1 juni 2013 - Petit Montmartre, Weversgildeplein.
7 september 2013 - Hip en Handgemaakt Markt, Grote Kerkplein.

Ondertussen koken wij ook nog wel elke dag, sommige recepten herhalen we, andere komen uit kookboeken en geven we onze eigen draai aan. Pas geleden maakte ik dit bijgerecht van paprika's, heerlijk om warm, lauwwarm of koud te eten. Ook de volgende dag smaakt dit gerecht nog heerlijk, bewaar het dan in de koelkast en laat het, voor het te serveren, even op kamertemperatuur te komen.

Heerlijk bijgerecht met zachte smaken die goed combineren met couscous of rijst.
Vervang de mozzarella door reepjes avocado voor een veganistisch bijgerecht.

In de oven gegaarde paprika met mozzarella, bijgerecht voor 2 personen



Dit heb je nodig:
2 rode puntpaprika's, steeltje eraf en in vieren gesneden
handje amandelen, grof gehakt
handje zwarte olijven zonder pit, in ringetjes
1 bol (buffel)mozzarella, in grove stukken gescheurd
1 kleine rode ui, in ringen gesneden
rode wijnazijn
wat blaadjes basilicum
een theelepel rasp van de schil van een biologische citroen
tijm
peper
zout
olijfolie

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 30 graden.
Leg de paprikastukken in een ovenschaal, verdeel er twee eetlepels olijfolie overheen en bestrooi met peper, zout en tijm. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Doe de ringen rode ui in een kommetje, schenk er wat rode wijnazijn op en bestrooi met zout. Schep goed om. Laat dit zo'n 10 minuten staan, schep af en toe om.

Haal de paprika uit de oven, na 30 minuten. Schep over in een andere schaal en dek af met plastic folie, laat 10 minuten staan. Hierna kan je heel makkelijk het vel van de paprika af halen met een scherp mesje. Hierdoor wordt de paprika zachter, het hoeft natuurlijk niet, het vel kan je gewoon eten.

Snij de repen paprika in de lengte wat kleiner. Schep dit in een schaal om met de olijven, amandelen en de mozzarella. Verdeel er de ui overheen, bewaar de azijn.

Maak een dressing van de azijn, olijfolie, peper en zout en de helft van de rasp van de citroenschil. Verdeel over de paprika. Verscheur er wat blaadjes basilicum overheen, verdeel de rest van de citroenrasp overheen en serveer. Ook heel lekker om koud te eten, of om de volgend dag je geroosterd brood mee te beleggen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten