maandag 20 februari 2012

Quinoa met gegrilde groente

Quinoa met gegrilde groente

Iedere maand probeert Malshertje een nieuw onbekend ingrediënt uit die we gevonden hebben in een bijzondere winkel. Dit maal is het Quinoa. Gevonden in de biologische winkel Gooody Foods in Zwolle. Maar natuurlijk in allerlei andere natuurwinkels te krijgen.

Quinoa is een graansoort die 5000 jaar geleden al door de Inca’s werd gegeten. Dit was hun belangrijkste voedingsbron. Door de Spaanse veroveraars is de teelt van Quinoa verboden omdat dit de Inca’s veel te sterk maakte. (bron: Ekoland)
Gelukkig kunnen wij nu weer van deze graansoort genieten. Het doet denken aan rijst en je kunt het overal bij eten. Vooral bij roerbak gerechten.
Ik maak Quinoa met gegrilde groenten en een salsa van tomaat en avocado.




Ingrediënten voor 4 personen  
300 gram Quinoa
1 courgette
1 aubergine (biologisch)
1 pot gegrilde paprika’s
Balsamico azijn
Bruine suiker
2 eetlepels gehakte peterselie
Olijfolie
Voor de salsa
3 tomaten
2 avocado’s
1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding
Snij de aubergines en courgette in plakken. En grill deze in een grillpan. Zorg dat de plakken nog iets van een bite houden maar maak ook mooie grillstrepen. Snij de gegrilde paprika’s in reepjes en doe deze in een kom. Voeg hier de gegrilde courgette en aubergine bij. Maak nu een dressing van olijfolie, balsamico azijn, bruine suiker en de peterselie. Breng op smaak het peper en zout. Voeg de dressing toe aan de groente en schep een paar keer om.
Kook ondertussen de Quinoa gaar. Hoe dit moet kun je op de verpakking terug vinden. Let op! Zorg dat je voldoende water gebruikt anders brand het aan.
Schep de Quinoa in een schaal en voeg hier de gegrilde groente bij. Pas op met de dressing. Teveel maakt het geheel papperig.

Maak de salsa:
Snij de tomaat en avocado in kleine blokjes. Doe dit in kommetje en voeg hier de pittenmix, olijfolie, peper zout en peterselie toe. Meng dit met elkaar. Heel eenvoudig dus.
Serveer de Quinoa samen met de sala op het bord. Je kunt hier ook nog brood met boter bij serveren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten