dinsdag 10 april 2012

De Smaak van Zwolle


Biologisch en locale producten zijn hip, een grote groep mensen gaat weer terug naar de oorsprong van voedsel. En gaat steeds vaker op zoek naar locale producten. Wij koken het liefst in het seizoen en biologisch en zijn altijd op zoek naar nieuwe ingrediƫnten.

Malshertje trok de warme laarzen en wollen poncho aan en trok er op 1 april op uit. Op Doepark Nooterhof in Zwolle vond De Smaak van Zwolle plaats.
Een streekmarkt waar allerlei producten uit de omgeving van Zwolle komen.
De producten zijn allemaal ecologisch geteelt of hebben een biologische oorsprong. Opvallend veel verschillende leveranciers stonden op de markt. Van grote winkels zoals Haiko tot een kleine locale kaasboer.
De producten liepen ook erg uiteen, kaas, groente, sappen, vlees, bier en meelwaren.
Bij de kramen kregen de bezoekers veel informatie over de oorsprong van de producten en konden ook vaak proeven.

Malshertje nam een pot met ingemaakte tomatenmoes mee. Geschikt voor soep of als basis voor pastasaus. Gemaakt van biologisch geteelde tomaten. Altijd handig om in huis te hebben.
We konden de lekkere potjes jam ook niet laten staan. 


Op de hoogte blijven van de activiteiten van Doepark van Nooterhof?
Kijk op de website www.doeparknooterhof.nl

In juni is er weer een De Smaak van Zwolle markt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten