zondag 1 april 2012

Saffraanrijst met rozijnen en amandel en groentestoof

Saffraanrijst met rozijnen en amandel en groentestoof

Voor 2 personen
 
Saffraan is een pittig specerij dat een mooie gele kleur geeft aan je recepten. Het zijn de stampers van de saffraankrokus.Het geeft pas kleur en smaak los wanneer je het een poosje in warm water laat weken en het dan pas toevoegt als ingrediënt.









Ingrediënten:
120 gram basmati-rijst
4 draadjes verse saffraan
handje gehakte amandelen
handje rozijnen, geweld in warm water

100 gram verse bladspinazie, gewassen en in grove stukken gescheurd
2 trostomaten, in stukjes gesneden
1 teentje knoflook, uit de pers
1 rode ui, gesnipperd
1 klein blikje maïs, uitgelekt

peper en zout, naar smaak



Zo maak je het:
Verhit olie in een kleine wok en bak de knoflook en ui voor ongeveer 5 minuten op zacht vuur. Voeg de tomaten toe en laat voor 15 minuten sudderen, roer af en toe.

Kook de rijst gaar zoals de beschrijving op de verpakking. Leg de draadjes saffraan in een klein kommetje of in een vijzel en giet er 4 eetlepels heet water op, roer goed of vijzel goed door. Het water zal knalgeel kleuren en de saffraan laat z’n geur en kleur los.



Giet de rijst af, roer er de saffraan, rozijnen en amandelen door en maak op smaak met peper en zout. Zet weg met de deksel op de pan.

Voeg de spinazie en de maïs toe aan de groenten in de wok en zet het vuur hoog. Laat de spinazie slinken en breng op smaak met peper en zout.
Serveer het spinaziemengsel met de saffraanrijst.

Lekker met plakjes komkommer erbij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten