woensdag 6 juni 2012

Gazpacho


Als het echt warm weer is in Nederland dan neemt mijn eetlust af. En op een hete namiddag in de keuken te staan boven de warme potten en pannen heb ik dan ook niet zo veel zin in. In Spanje hebben ze daar een goed recept voor. Een Andalusisch recept: Gazpacho. Een koude soep die je als diner eet. En heel goed kan bij tapas. Serveer de Gazpacho koud en in een glas. 



Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 kilo rijpe tomaten
2 rode paprika’s
1 sjalot
1 teentje knoflook
4 oude witte boterhammen
Scheutje witte wijnazijn
5 eetlepels olijfolie.
Hand vol basilicum
Blender
Peper en zout

Bereiding
Ontvel de tomaten. Doe dit door aan de onderkant van de tomaat een kruisje in te snijden. Breng water aan de kook en leg de tomaten in het kokende water. Zodra de velletjes los beginnen te komen haal je de tomaten uit de pan en leg deze in kom koud water. Laat ze even afkoelen en haal de velletjes eraf. Snij de tomaten in stukjes en doe ze in de blender. Snij de paprika, sjalotjes, knoflook ook in kleine stukjes en doe deze ook in de blender. Haal de korsten van de boterhammen en gooi deze weg. Scheur de rest van het brood in stukjes en stop deze ook in de blender.

Doe nu de olijfolie en de basilicum blaadjes in de blender en zet de blender aan. Laat alles goed mengen. Voeg de scheut azijn toe. Maak de soep pittig door een flink wat zwarte peper toe te voegen. Laat de blender net zolang draaien tot dat je een mooie soep hebt. Hij hoeft niet glad te zijn. Breng nog op smaak met zout.
Serveer en brood of soepstengels erbij. En natuurlijk tapas!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten