Een typische seizoensgroente op dit moment is
postelein. Voor mijn generatie onbekend en een vergeten groente. Na wat
research op internet blijkt dat deze
groente heel gezond is.Onder het recept vind je de voedingswaarde van
postelein. Vooral als je het rauw eet. Sommige mensen kunnen de smaak als aards
en ‘grassig’ ervaren. Malshertje wilde deze super groente zelf wel eens proberen.
Hieronder het resultaat van een stamppotje rauwe postelein.
500 gram postelein
1,5 kilo aardappels
2 uien gesnipert
1 teen knoflook geperst
1 rode paprika in dunne reepjes
1 plak Emmentaler in blokjes
1 bakje zure room
olijfolie
peper
zout
Bereiding
Was de postelein goed en verwijder de dikke
grote wortels. De steeltjes van de postelein kan je prima eten.
Kook de aardappels gaar. Fruit ondertussen in
ruim olie de ui en knoflook. Voeg daarna de paprika toe. Laat dit langzaam gaar
worden. De smaakjes van de ui, knoflook en paprika trekken in de olie.
Stamp de aardappels en voeg de zure room en
daarna de postelein toe. Roer goed door en voeg zout en ruim peper toe. Als de
stamppot nog wat droog is kun je nog wat olie door de stamppot roeren. Roer ook
nog de blokjes Emmentaler er door heen.
Leg de stamppot op de borden en leg daarboven
op het paprika en ui mengsel. Gebruik de olie die over is als een jus en
sprenkel dit over de stamppot.
Lekker met een glas rosé.
Energetische waarde
|
42 kJ
|
1 gram
|
|
1 gram
|
|
0,2 gram
|
|
20 mg
|
|
1,70 mg
|
|
0,06 mg
|
|
0,04 mg
|
|
130 mg
|
|
3 mg
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten