donderdag 19 juli 2012

Voor bij de BBQ - deel 1

Het wordt vast nog wel BBQ weer. Echt wel. Malshertje is er van overtuigd en bedacht daarom dit heerlijke bijgerecht van aardappel en avocado, voor bij de BBQ. Maar deze salade kan je ook prima zonder BBQ eten, en gewoon thuis aan tafel of tijdens een picknick serveren.




Avocado aardappelsalade
bijgerecht voor 4 personen

Ingrediƫnten
4 grote aardappels of 350 gram krieltjes, goed schoon geborsteld en in stukjes, schil laten zitten
2 stengels bosui, in ringetjes
4 eetlepels dikke Griekse yoghurt
1 blikje mais, uitgelekt
2 flinke handen verse spinazie, gewassen, steeltjes eraf en in grove stukken gescheurd
handjevol grof geraspte Parmezaanse kaas
1 rijpe avocado, in blokjes
 peper en eventueel zout


Zo maak je het:
Kook de aardappels in gezouten water ongeveer 10 minuten, tot net gaar. Laat het daarna goed afkoelen. Meng de mais, bosui en de spinazie door elkaar. Als de aardappels zijn afgekoeld meng je deze door het groentemengsel. Daarna meng je de yoghurt en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Zout hoef je waarschijnlijk niet te gebruiken, de kaas maakt het al zout genoeg. Als je de salade gaat serveren meng je er voorzichtig de avocado doorheen.

Serveer met een stokbroodje met een lekker smeerseltje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten