Malshertje ging pas geleden picknicken. Het is heerlijk warm zomerweer, goed voor een barbecue of een fijne picknick. Lekker in het
park, heerlijke gerechten mee en de hele middag of avond lekker smikkelen van al dat lekkers. Deze
onderstaande gerechten kan je ook prima als bijgerecht bij een barbecue
serveren. Hierbij delen we wat we op de picknick aten. De aardappelspiesjes stonden al eerder
op Malshertje. Klik hier voor het recept.
Friszoete Watermeloen
Salade, een recept van Reida
Dit heb je nodig:
1 watermeloen, in stukjes gesneden
3 handjes verschillende soorten rozijnen, paarse en witte en
grote en kleine, te koop bij de grotere AH-winkels
honing, naar smaak
1 bosje verse munt, grof gesnipperd
Zo maak je het:
Meng in een grote schaal de watermeloen met de rozijnen en
de munt. Schep goed om. Voeg naar smaak honing toe, en zet voor een half uurtje
weg in de koelkast, zo trekken alle smaken goed in.
Vegetarische
gehaktballen, een recept van Rianne
Dit heb je nodig:
Vegetarisch gehakt (van de Vegetarische Slager)
2 beschuitjes
grote teen knoflook
zwarte olijven, in ringen
paar basilicumblaadjes
1 ei
zout en peper, naar smaak
Zo maak je het:
Snij de basilicumblaadjes in kleine stukjes, vijzel of snij de olijfringetjes fijn.
Meng in een grote kom ei, basilicumstukjes, olijfstukjes, het gehakt en geperste knoflook door elkaar. Verkruimel de beschuiten fijn en meng dit door het mengsel. Draai van het mengsel kleine gehaktballetjes. Doe in een pan een beetje olie, en gaar hier de gehaktballetjes in totdat ze een mooie bruine kleur hebben.
Serveer de gehaktballetjes warm of koud, lekker met extra olijvenringetjes of een yoghurtsausje.
Dit heb je nodig:
Vegetarisch gehakt (van de Vegetarische Slager)
2 beschuitjes
grote teen knoflook
zwarte olijven, in ringen
paar basilicumblaadjes
1 ei
zout en peper, naar smaak
Zo maak je het:
Snij de basilicumblaadjes in kleine stukjes, vijzel of snij de olijfringetjes fijn.
Meng in een grote kom ei, basilicumstukjes, olijfstukjes, het gehakt en geperste knoflook door elkaar. Verkruimel de beschuiten fijn en meng dit door het mengsel. Draai van het mengsel kleine gehaktballetjes. Doe in een pan een beetje olie, en gaar hier de gehaktballetjes in totdat ze een mooie bruine kleur hebben.
Serveer de gehaktballetjes warm of koud, lekker met extra olijvenringetjes of een yoghurtsausje.
Couscous salade, een recept van Rianne
Dit heb je nodig:
couscous
citroensap
olijfolie
zout en peper
doperwtjes uit de diepvries (hoeveelheid naar smaak)
fetablokjes
paar blaadjes munt
4 wortels, in plakjes gesneden
bosui, in ringetjes gesneden
Maak de couscous klaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Meng door het water een beetje citroensap, olijfolie en peper en zout. Laat de couscous afkoelen en roer los met een vork.
Zet een pan water op met wat zout om de doperwtjes klaar te maken. Laat de doperwtjes ongeveer 4 minuten koken, giet ze af en spoel om met koud water.
Meng de doperwtjes, wortel, bosui en de couscous door elkaar. Doe hier de blokjes feta doorheen. Snij de blaadjes munt fijn en meng door de salade. Sprenkel er nog een beetje citroen overheen en breng op smaak met peper en zout.
Dit heb je nodig:
couscous
citroensap
olijfolie
zout en peper
doperwtjes uit de diepvries (hoeveelheid naar smaak)
fetablokjes
paar blaadjes munt
4 wortels, in plakjes gesneden
bosui, in ringetjes gesneden
Maak de couscous klaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Meng door het water een beetje citroensap, olijfolie en peper en zout. Laat de couscous afkoelen en roer los met een vork.
Zet een pan water op met wat zout om de doperwtjes klaar te maken. Laat de doperwtjes ongeveer 4 minuten koken, giet ze af en spoel om met koud water.
Meng de doperwtjes, wortel, bosui en de couscous door elkaar. Doe hier de blokjes feta doorheen. Snij de blaadjes munt fijn en meng door de salade. Sprenkel er nog een beetje citroen overheen en breng op smaak met peper en zout.
Orzo met artisjok
Dit heb je nodig:
250 gram orzo, risoni, sehriye
2 potjes artisjokken
3 stengels bosui, in ringetjes
2 volle handen rucola
150 gram grof geraspte pecorino
1 biologische citroen
1 handje verse basilicum, gescheurd in stukjes
olijfolie
peper en zout, naar smaak
Zo maak je het:
Zo maak je het:
Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking,
giet af en roer wat olijfolie doorheen, breng op smaak met peper en zout. Giet
de artisjokken af en halveer ze, meng samen met de bosui door de orzo. Maak een potje van de
artisjokken schoon en pers hierin een halve citroen uit. Schenk ook wat
olijfolie in dit potje en bestrooi met peper en zout. Doe de deksel op het
potje en schud heel hard heen en weer, tot dat je dressing er mooi uit ziet.
Schenk de dressing door de orzo, meng er de rucola en de
pecorino doorheen. Rasp wat van de citroenschil en meng ook deze samen met de
basilicum er doorheen. Proef op smaak, voeg zo nodig nog wat olie, peper en
zout of basilicum toe. Schep voorzichtig om en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten