Wij van Malshertje kunnen onze eigen boontjes wel doppen. Zelfs dubbeldoppen, als het om tuinbonen gaat. Afgelopen zaterdag kocht een der Malseherten 2 kg verse tuinbonen op de markt, er zou een lekker licht soepje van gemaakt worden. Maar het dubbeldoppen is wel een karweitje, heerlijk zo op zondagmiddag, muziekje aan, wijntje erbij en lekker in concentratie de boontjes doppen.
Ook was Malshertje dit weekend te vinden op de Bio-Boerenmarkt van Zwolle, bij de Nooterhof. De Smaak van Zwolle. Daar kochten we heerlijke producten; een rogge/venkel/koriander brood, een paar prachtige oranje pompoenen, wat mini-paprika's. Ook een heerlijk blauw kaasje, die voor ons ter plekke werd aangesneden, ging mee in de tas naar huis.
Dubbelgedopte Tuinbonen
Soep
Wat heb je nodig:
2 kg verse tuinbonen ( of 450 gram diepvriestuinbonen)
750 ml kruidenbouillon
2 grote of 3 kleine uien, grof gesnipperd
3 teentjes knoflook, uit de pers
2 theelepels Italiaanse kruiden
Extra Vergine Olijfolie
Zo maak je het:
Dop de verse tuinbonen en kook ze 3 minuten in een ruime
pan. Giet de tuinbonen af en spoel onder koud water. Verwijder nu, met een
mesje het dikke grijze velletje; dit heet dubbeldoppen.
Verhit een eetlepel olijfolie in de soeppan, fruit hierin 2
minuten de ui, voeg daarna de knoflook en de Italiaanse kruiden erbij. Schep
om, en laat een minuut rusten. Doe de tuinbonen erbij en roer voorzichtig.
Schenk, na 3 minuten, de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 10
minuten koken. Haal de pan daarna van het vuur en pureer met een staafmixer tot
een mooie egale soep. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in kommen of in mooie soepborden. Druppel in
elk bord een eetlepel olijfolie. Serveer direct.
Malshertje serveerde de soep met heerlijk Rogge/Venkel/Koriander
brood met een blauwaderkaasje van de Bio-Boerenmarkt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten