maandag 25 maart 2013

Makkelijke kikkererwten-salade





Ik vind het heerlijk om een paar keer in de week peulvruchten te eten. Meestal kom ik uit op linzen of kikkererwten, en gelukkig kan je altijd goed combineren met verschillende groentes of smaken.

Deze makkelijke kikkererwten salade bedacht ik snel als bijgerecht bij geroosterde pompoen uit de oven. Hij is makkelijk om te maken en eenvoudig van smaak, maar eigenlijk heel erg fijn!

Wat heb je nodig:
1 blik kikkererwten, uitgelekt en schoongespoeld
2 stengels bosui, in dunne ringetjes
geraspte schil van 1 citroen, sap van 1 citroen, uitgeperst en opgevangen
Handje versgeraspte pecorino
Zak gemengde sla, 100 gr.
handje basilicum, in reepjes gescheurd
goede olijfolie en peper en zout naar smaak.

Zo maak je het:
Verdeel in een grote schaal de sla over de bodem. Verdeel er de kikkererwten, bosui, citroenrasp en pecorino overheen. Schep luchtig om. Maak een dressing van half citroensap en half olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de salade. Maal er nog wat peper overheen en verdeel er de basilicum over.

Lekker met pompoen uit de oven, of als lunch/picknickgerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten