maandag 24 juni 2013

Goed gevulde mango-geitenkaassalade

Ik had deze salade ook Zonnige Zomer Salade kunnen noemen, wat betreft de kleuren en de smaak word ik er heel vrolijk van! De salade gaat het goed op een warme zomerse avond als hoofdgerecht voor twee personen of als bijgerecht voor 4 personen bij bijvoorbeeld een pasta of een bbq!

Kies voor een lekkere rijpe mango, het vocht uit de mango vermengt zich met de olie en de honing en vormt zo een dressing.






Dit heb je nodig:
1 rijpe mango, geschild en vruchtvlees in repen gesneden
50 gram rucola
1 minikrop ijsbergsla/ Romana sla (dikke nerven eruit gesneden, grof gesnipperd)
1 halve courgette, grof geraspt
200 gram sugar snaps, afgehaald
100 gram verse zachte geitenkaas, in dunne plakjes gesneden
50 gram saladepitjes of pijnboompitjes (geroosterd in een droge koekenpan)
handje verse munt, grof gehakt
handje verse basilicum, grof gescheurd

Olijfolie, naar smaak
Honing, naar smaak
Verse gemalen peper, naar smaak

Zo maak je het:
Breng een pan met water aan de kook, kook hierin de sugarsnaps 3 minuten. Giet af en laat er koud water over heen stromen om het kookproces te stoppen.

Doe de twee sla soorten in een grote ondiepe schaal, verdeel er de geraspte courgette en de sugarsnaps overheen. Bestrooi met de verse kruiden. Verdeel de plakjes mango en geitenkaas er overheen en maal er verse peper overheen. Besprenkel naar smaak met olijfolie en honing. Proef goed, de mango is ook al zoet, dus veel honing maakt het alleen maar zoeter. Als laatste verdeel je er de saladepitjes overheen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten