Tijd voor een voedzame zomersalade!
Wij zijn al tijden fan van Quinoa, je kunt het zoet dan wel
hartig eten.
Je kunt Quinoa in de supermarkt kopen maar ook bij de
natuurwinkel.
Dit keer maken we er een salade van. Met krachtige en
voedzame ingrediƫnten.
Echt een salade die je voor je vegetarische gasten kunt neerzetten.
Wil je een keer veganistisch eten? Laat dan de eieren weg.
Dit heb je nodig voor 2 personen
2 eieren
50 gram tuinerwten (diepvries)
2 handjes gehakte amandelen
1 avocado
1/2 komkommer in blokjes
12 cherry tomaatjes gehalveerd
2 bosuitjes in ringetjes
1 teen knoflook geperst
Dressing
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gehakte verse basilicum
1 eetlepel citroensap
peper en zout
Zo maak je het:
Kook de quinoa volgens de verpakking is ongeveer 10 a 15
minuten. Giet daarna af en laat goed uitlekken.
De diepvries erwtjes kun je het beste 2 minuten blaceren dan
zijn ze nog een beetje knapperig en mooi groen. Giet ze af na het blaceren en
laat ze afkoelen. De eieren kun je koken zoals jij zelf lekker vind, maar niet
te zacht, anders word het een smurrie.
Snij en hak de andere ingredienten en meng dit met de quinoa
en de tuinerwtjes.
Meng voor de dressing de ingredienten door elkaar en breng
op smaak met peper en zout.
Leg op de salade 4 partjes ei per persoon en wat gehakte basilicum
Variatie: Gebruik ook eens verse dille.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten