maandag 10 juni 2013

Quinoa Salade


Tijd voor een voedzame zomersalade!
Wij zijn al tijden fan van Quinoa, je kunt het zoet dan wel hartig eten.
Je kunt Quinoa in de supermarkt kopen maar ook bij de natuurwinkel.

Dit keer maken we er een salade van. Met krachtige en voedzame ingrediĆ«nten.
Echt een salade die je voor je vegetarische gasten kunt neerzetten. 

Wil je een keer veganistisch eten? Laat dan de eieren weg.


Dit heb je nodig voor 2 personen    

150 gram Quinoa
2    eieren

50  gram tuinerwten (diepvries)
2    handjes gehakte amandelen
1    avocado
1/2 komkommer in blokjes
12  cherry tomaatjes gehalveerd
2    bosuitjes in ringetjes
1    teen knoflook geperst

Dressing
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gehakte verse basilicum 
1 eetlepel citroensap
peper en zout

Zo maak je het:
Kook de quinoa volgens de verpakking is ongeveer 10 a 15 minuten. Giet daarna af en laat goed uitlekken.
De diepvries erwtjes kun je het beste 2 minuten blaceren dan zijn ze nog een beetje knapperig en mooi groen. Giet ze af na het blaceren en laat ze afkoelen. De eieren kun je koken zoals jij zelf lekker vind, maar niet te zacht, anders word het een smurrie.
Snij en hak de andere ingredienten en meng dit met de quinoa en de tuinerwtjes.
Meng voor de dressing de ingredienten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Leg op de salade 4 partjes ei per persoon en wat gehakte basilicum

Variatie: Gebruik ook eens verse dille.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten