Een klassieker kan deze kerst toch echt niet ontbreken. Maar met een beetje bessensap en een kaneelpijp bij de peertjes kun je bijna niet meer aankomen bij je familie.
Deze kruidige peertjes maken je kerstmenu compleet. Niet veel werk en van te voren te maken.
Ingrediƫnten voor 4 personen
500 gram stoofperen geschild met het steeltje er nog aan
200 ml water
200 gram suiker
3 glazen port
Kaneelpijp
Halve citroen in partjes
1 eetlepel Kardemon
Bereiding
Schil de peertjes en laat de steeltjes zitten.
Zet ze recht op in een pan. Ze moeten er allemaal in passen dan blijven ze recht op staan.
Giet hier het water en de port bij.
Voeg nu ook de kaneel, kardemon, citroen en suiker bij de peren.
Breng de peren aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je de peren 2 uur stoven.
Je kunt de peren koud serveren maar lauw warm is ook erg lekker.
Tip: gebruik de peren als toetje met wat gorgonzola. Leuk voor je gasten die niet van hele zoete desserts houden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten