dinsdag 27 december 2011

Lekkere Luie Linzensoep

De dagen na kerst wil Malshertje vooral lekker, lui en makkelijk eten. En het moet hartverwarmend zijn.
Of dat je net heel veel in de keuken hebt gestaan met de kerstdagen, of je hebt heel veel gegeten, deze soep is vooral heel lekker en makkelijk waardoor je weer meer tijd overhoudt voor andere leuke dingen.

Variaties op dit recept zijn er natuurlijk heel veel, dit recept is meer een voorbeeld. Voeg er vlak voor einde kooktijd bevroren doperwtjes bij, of bloemkool of broccoli-roosjes. Of breng 'm op smaak met een kneepje limoensap.

Eet 'm met stokbrood met kruidenboter of met een makkelijke salade. Eet 'm als lunch na een stevige wandeling of lekker met het bord op schoot, laat op de avond.

IngrediĆ«nten 

100 gram rode linzen (ekoland)
100 gram dupuis linzen (ekoland)
1 blik tomatenblokjes op sap
1 grote, in plakjes gesneden winterwortel
een halve, in plakjes gesneden courgette
2 rode uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, uit de pers
1 liter groentebouillon, van een blokje of uit een potje (warm)
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
een handje verse peterselie, gehakt
olijfolie en peper en zout naar smaak

Fruit in een grote soeppan de knoflook en de ui op een laag vuurtje.
Voeg de winterwortel en de tomatenblokjes (+ sap) er aan toe en verwarm totdat het kookt.
Strooi de Italiaanse kruiden er overheen, voeg daarna de 2 soorten linzen toe en roer goed door.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat zo'n 25 minuten doorkoken op een zacht vuurtje.
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in plakjes gesneden courgette toe en roer voorzichtig door. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Schep in mooie soepkommen en en strooi er een beetje verse peterselie overheen. Serveer direct.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten