maandag 19 maart 2012

Romige spinaziesaus met tomaat

Voor 2 personen.

Ingrediënten:
300 gram verse spinazie, gewassen, steeltjes eraf en in grove stukken gescheurd
3 rijpe tomaten, in stukjes
5 zongedroogde tomaten op olie, in stukjes
1 bakje roomkaas
2 sjalotten, grof gesnipperd
teentje knoflook, gehakt
peper en zout naar smaak

Verse of gedroogde kruiden naar smaak: basilicum, peterselie, rozemarijn


Zo maak je het:
Verhit olie in een ruime pan, fruit op een laag vuurtje de sjalotten en de knoflook.

Voeg de tomaten erbij, zet het vuur iets hoger en roer een paar keer. Voeg, na 5 minuten, de spinazie toe en schep goed door, zet het vuur hoog en laat de spinazie slinken. Draai er verse peper uit de molen overheen. Voeg de zongedroogde tomaat en de roomkaas toe en laat de roomkaas smelten. Zet het vuur zacht en roer ondertussen een paar keer. Breng, als de roomkaas helemaal gesmolten is de saus op smaak met de kruiden.

Serveer met rijst, pasta of maak er lasagne van. Rasp er nog wat oude kaas overheen, strooi er gehakte amandelen of pijnboompitten over en geef  er een groene salade bij. 


Ik serveerde de saus met tagliatelle en oude kaas en gehakte amandelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten