zondag 25 maart 2012

Avocado-Basilicummouse

Tijd voor een een zomers dessert! Ik heb een paar van mijn lievelings ingrediënten samen gevoegd en een heerlijk toetje gemaakt. Als je gasten te eten krijgt is dit een gegarandeerde hit. Maak genoeg want je blijft er van eten. En het is zo klaar! 




Ingrediënten voor 4 kleine glaasjes:  
1 rijpe avocado
25 gram basilicum blaadjes
50 gram mascarpone
4 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels citroensap (zelf geperst)
1 eiwit
frambozen
keukenmachine of staafmixer/hakmolen.






Zo maakt je het:


Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij in stukjes. 
Doe de avocado stukjes, citroensap, basilicumblaadjes, de mascarpone en de poedersuiker in de keukenmachine. Meng dit net zo lang tot dat het een gladde substantie is. 
Klop nu het eiwit stijf en spatel dit rustig door het avocadomengsel totdat het eiwit is opgenomen.
Serveer de mousse in kleine glaasjes en leg de frambozen erboven op.


Smikkelen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten