vrijdag 2 maart 2012

Gemakkelijke Broccolischotel van gastredacteur Rianne

Wij van Malshertje houden van nieuwe smaken, invloeden en ideeën. 
Daarom besloten wij om eens in de zoveel tijd een gastredacteur te zoeken die het leuk vind om een recept te bedenken voor de website.
Rianne is onze eerste gastredacteur en ging enthousiast aan de slag. Bekijk hieronder haar uitgebreide en smakelijke recept. 



Rianne: "Een recept wat erg gemakkelijk is om klaar te maken, is ook erg lekker met couscous in plaats van rijst. Het recept is een aangepaste versie van een vegetarisch recept uit een kookboek uit de jaren 70, wat ik ooit ergens in een kast heb gevonden."



Wat heb je ervoor nodig?
Voor 2 personen

1 broccoli
2 kleine of 1 grote tomaat
100 gram gerookte amandelen
4 dl volle yoghurt
2 eetepels Sojasaus
1 theelepel mosterd
100 gram geraspte jonge kaas
200 gram basmatirijst
1 theelepel Kurkuma
Snufje Kaneel
Snufje Tijm
 Halve theelepel Rozemarijn
Snufje Salieblad
1 theelepel Paprikapoeder


Klaarmaken:
 
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de broccoli en snij in kleine roosjes. Haal het vel van de tomaten en snij de tomaten in kleine blokjes. Meng de tomaten met de broccoli in een schaal.
Voeg de gerookte amandelen toe aan de groente en hussel door elkaar.




Meng de yoghurt, de sojasaus, de mosterd, een derde van de kaas door elkaar. Voeg de tijm, de salie, en de rozemarijn en het paprikapoeder erbij. De salie en tijm zijn qua smaak erg sterke kruiden, let erop dat je hier niet teveel van toevoegt!

Meng de saus met de groente in de schaal. Vet een ovenschaal in, en doe daar dit groente saus mengsel in. Strooi de overgebleven kaas hier overheen, en zet de schaal in de oven voor 20 minuten.

Maak in de tussentijd de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Deze ovenschotel is ook lekker met notenrijst of couscous, maar voor nu gebruik ik basmatirijst.

Giet de rijst af en doe er de kurkuma doorheen, dit geeft de rijst een gelige kleur.
Dien de ovenschotel samen met de rijst op. Strooi als laatst wat kaneel over de rijst.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten