woensdag 24 juli 2013

picknick-food of snack met gorgonzola en broccoli

Het is mooi weer in Nederland! Dus dat betekent dat we lekker naar park, strand of plas gaan om rustig aan te doen en op een kleedje te liggen.

Ik maakte pas geleden dit lekkere meeneem recept, heerlijk voor zo'n ontspan-dagje. Maar je kan het ook heel goed thuis eten, of serveren als snackje op een feestje of als side-dish bij de bbq.



Voor 4 personen = 4 wraps
Wat heb je nodig:
4 wraps
200 gram broccoli, roosjes in plakjes van 0,5 cm gesneden,
handje quinoa, gekookt
100 gram gorgonzola, in kleine stukjes verkruimeld.

Voor de dressing
75 ml goede olijfolie
1 uitgeperste halve citroen
1 of 2  teen (tenen naar smaak) knoflook, uit de pers
handje verse platte peterselie
handje verse basilicum
peper en zout

Zo maak je het:
Begin met de dressing. Doe alle ingrediƫnten in de beker van de staafmixer en mix goed door elkaar tot dat je een heldere groene saus hebt. Proef even en breng verder op smaak met peper en zout of met wat extra citroensap. Zet weg in de koelkast.

Breng een pan water aan de kook en kook hierin de plakjes broccoli zo'n 4 minuten. Giet af en spoel koud om het kookproces te stoppen.

Leg een wrap voor je neer, beleg de onderste helft met een dun laagje quinoa. Verdeel er daarna plakjes broccoli overheen en verkruimel er een kwart van de gorgonzola overheen. Klap de onbedekte kant van de wrap over de bedekte kant dicht zodat je een halve maan krijgt.

Verhit in een grote koekenpan een laagje olijfolie, en laat de wrap er voorzichtig inschuiven. Bak de wrap ongeveer 1 minuut. Draai voorzichtig om met een spatel, en bak de andere kant ook 1 minuut. Blijf erbij, want de wrap bakt snel aan.

Haal de wrap uit de pan, en leg op een keukenpapier om iets uit te lekken. Laat ongeveer 5 minuten liggen en snij daarna doormidden, om mee te nemen voor een picknick of in kleine stukjes om zo te serveren als snack.

Geef er de dressing bij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten