zondag 18 september 2011

Aardappeltortilla met courgette, gele paprika en Grana Pardano

Hierbij een recept wat Malshertje graag maakt. Het is een makkelijk recept, en eigenlijk altijd lekker, wat je er ook in doet. Je kunt goed met de smaken experimenteren. Kies eens voor andere groente als broccoli, sperzieboontjes of peultjes. Of neem eens tomaten in plaats van ui. Ook een andere kaas kan er heel goed door; Pecorino, geitenkaas of brie smaakt ook heerlijk. Samen met een salade is het een volledige maaltijd.

Aardappeltortilla met courgette, gele paprika en Grana Pardano
Voor 4 personen

Ingredienten:
4 flinke aardappels
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 gele paprika, in blokjes
een halve courgette, in schijfjes
4 eieren
100 gram versgeraspte Grana Pardano (harde Italiaanse kaas)
3 eetlepels olijfolie ( om in te bakken)
1 theelepel tijm

Voor de salade:
rucola
zongedroogde tomaten op olie, in stukjes
een halve komkommer, in plakjes
3 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels olie van de tomaten
2 eetlepels rode wijn azijn
2 theelepels gedroogde bieslook
peper naar smaak

Boen de aardappels goed schoon onder de kraan. Ik schil mijn aardappels nooit, ik hou van die bite die de schil geeft en in de schil zit veel vitamine C. Snij de aardappels een keer doormidden en daarna in plakjes. Fruit olijfolie in een koekenpan of hapjespan, op hoog vuur. Voeg er geperste knoflook ( uit de knijper), de gesnipperde ui en de aardappelsplakjes aan toe. Schep goed om en laat een beetje bakken.

Snij de courgette in schijfjes en de paprika in blokjes. Schep de aardappels nogmaals om en voeg de groenten  er aan toe.










Klop 4 eieren los in een kom, voeg er de geraspte kaas en de tijm aan toe, roer goed door. Schep het groente-aardappelmengsel goed om en verdeel gelijkmatig over de pan. Giet er langzaam het ei-mengels overheen en zorg dat alle groenten bedekt zijn met ei. Draai het vuur lager en doe de deksel op de pan. Zet de kookwekker op 15 minuten. Laat het nu in deze 15 minuten gaar worden, doe er niets aan, het enige wat je kan doen is het vuur zachter zetten als je denkt als je denkt dat het te hard gaat.



Maak ondertussen een salade van de rucola, de in stukje gesneden komkommer en zongedroogde tomaat op olie. Rooster pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi dit over de salade, maal er peper over. Maak een dressing van olie van de tomaten, met bieslook en rode wijn-azijn en serveer dit erbij aan tafel.

Probeer met een spatel of de tortilla zonder problemen los komt van de pan. Anders moet je de tortilla nog ietsje langer laten bakken met het deksel er op. Keer de tortilla met behulp van het deksel en laat nog even op hoog vuur bakken in de pan.










Snij het daarna in vieren en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten