Aardappeltortilla met courgette, gele paprika en Grana Pardano
Voor 4 personen
Ingredienten:

1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 gele paprika, in blokjes
een halve courgette, in schijfjes
4 eieren
100 gram versgeraspte Grana Pardano (harde Italiaanse kaas)
3 eetlepels olijfolie ( om in te bakken)
1 theelepel tijm
Voor de salade:
rucola
zongedroogde tomaten op olie, in stukjes
een halve komkommer, in plakjes
3 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels olie van de tomaten
2 eetlepels rode wijn azijn
2 theelepels gedroogde bieslook
peper naar smaak
Boen de aardappels goed schoon onder de kraan. Ik schil mijn aardappels nooit, ik hou van die bite die de schil geeft en in de schil zit veel vitamine C. Snij de aardappels een keer doormidden en daarna in plakjes. Fruit olijfolie in een koekenpan of hapjespan, op hoog vuur. Voeg er geperste knoflook ( uit de knijper), de gesnipperde ui en de aardappelsplakjes aan toe. Schep goed om en laat een beetje bakken.

Klop 4 eieren los in een kom, voeg er de geraspte kaas en de tijm aan toe, roer goed door. Schep het groente-aardappelmengsel goed om en verdeel gelijkmatig over de pan. Giet er langzaam het ei-mengels overheen en zorg dat alle groenten bedekt zijn met ei. Draai het vuur lager en doe de deksel op de pan. Zet de kookwekker op 15 minuten. Laat het nu in deze 15 minuten gaar worden, doe er niets aan, het enige wat je kan doen is het vuur zachter zetten als je denkt als je denkt dat het te hard gaat.
Maak ondertussen een salade van de rucola, de in stukje gesneden komkommer en zongedroogde tomaat op olie. Rooster pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi dit over de salade, maal er peper over. Maak een dressing van olie van de tomaten, met bieslook en rode wijn-azijn en serveer dit erbij aan tafel.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten