vrijdag 16 september 2011

Zomerse Zoete Couscoussalade


Deze salade maak ik vaak in de zomer. Het is simpel om te maken het duurt niet lang. Het is ideaal voor warme dagen en om mee te nemen naar een picknick. De feta zorgt voor het zoutige, munt voor een frisse smaak, pitten voor een bite en de nectarines voor het zoete. Serveer er Turks brood bij met kruidenboter of een ander soort smeersel. Een fruitige droge rosé is een goeie combinatie.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gramCouscous
1 rode paprika
Half blok Feta
10 gewelde abrikozen (verkrijgbaar bij iedere supermarkt)
2 nectarines
4 takjes munt
1 handje Pittenmix ( mix van pijnboompitten/zonnebloempitten/pompoenpitten)
Peper en zout
Olijfolie


Bereiding

Bereid de couscous zoals op de verpakking staat.
Snij de paprika in dunne reepjes, de feta in blokjes, de abrikozen in kleine blokjes, nectarines in blokjes. Snij de blaadjes van de munt fijn.

Als de couscous klaar is doe dit in een saladeschaal. Meng alle ingrediënten met de couscous.
Maak de couscoussalade aan met olijfolie. Zorg dat de salade tussen smeuïg en korrelig zit.
Breng de salade op smaak met zout en peper. Wees niet te zuinig met de peper, de salade kan best wat pit gebruiken.
Het is lekker als de couscous lauwwarm is. Maar kan uiteraard ook koud gegeten worden.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten