Notenrijstsalade met komkommer, doperwt en zongedroogde tomaatjes
voor ongeveer 4 personen
Ingredienten:
400 gram notenrijst ( van Lassie of eigen merk supermarkt)
1 rode ui, gesnipperd
250 gram diepvriesdoperwtjes
Half potje zongedroogde tomaatjes op olie
Halve komkommer
Stukje Pecorino ( Italiaanse schapenkaas)
Rode wijnazijn
6 eetlepels extra vierge olijfolie
2 theelepels gedroogde kruizemunt
1 theelepel gedroogde bieslook
draaimolen peper naar smaak

Doe de gesnipperde rode ui in een ander kommetje en schenk er zoveel rode wijnazijn op, zodat de ui net onder staat. De zure azijn neemt de scherpte van de ui weg en geeft zo een mild zurig uiensmaakje aan de ui. Zet apart.
Kook de notenrijst gaar zoals vermeld staat op de verpakking. Kook de bevroren doperwtjes 3 minuten in een andere pan. Giet daarna de doperwtjes af in een vergiet en laat schrikken met koud water.
Snij zongedroogde tomaatjes in stukjes en doe deze in een grote saladeschaal. Snij de komkommer in twee helften, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snij daarna de komkommer in kleinere stukjes.
Doe de gare en afgegoten rijst en de doperwtjes bij de zongedroogde tomaatjes in de schaal en schep om. Giet de ui af, de azijn gebruik je niet meer. Doe de ui en de stukjes komkommer ook bij de rijst in de schaal.
Rasp pecorino schrof boven de salade en schep dit door, voeg de kruidenolie toe en verdeel goed door de rijst. Draai nog wat extra peper boven de salade, naar smaak.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten