donderdag 29 september 2011

Variatie op de Kaart!

Er zijn zo'n 5 miljoen (part-time) vegetariërs in Nederland. En die willen dus niet elke dag vlees of vis eten. De nieuwe organisatie Variatie op de Kaart zet zich in voor meer variatie op menukaarten in Nederlandse restaurants. Nu is de keuze vaak niet groot en daarnaast veel van hetzelfde: vegetarische lasagne, kaasfondue of een quiche. En dat terwijl er prima uitgebreid en voedzaam gekookt kan worden zonder vlees of vis.

Om meer vegetarische gerechten op de menukaart te krijgen heeft de organisatie een campagne bedacht, met een serie workshops en veel publiciteit.  In ons eigen Zwolle, bij de Librije van Jonnie Boer werd eerder al aandacht besteed aan vegetarisch eten. Nu is er dan een heuse wedstrijd georganiseerd tussen verschillende restaurants en hun koks om het beste vegetarische gerecht te bedenken.
Een jury met onder andere Jonnie Boer, Antoinette Hertsenberg en Marianne Thieme bepaalde uiteindelijk wie de winnaar was, en wat het winnende recept is.

Malshertje zou het graag eens de salade van linzen, gierst en snijbonen met salie, krokant gebakken knolselderij met kaas en noten en hollandaisesaus proberen......Misschien een idee voor de herfstvakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten