zondag 29 januari 2012

Hartige Muffins

Lekker als borrelhapje of als voorgerecht de hartige muffin. Je kunt veel variaties maken met een basisrecept. Ik heb in dit recept Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes gebruikt. Je kunt met de basis eindeloos variëren. Laat ons weten welke lekker variatie jij hebt bedacht.




Ingrediënten
1 ei
100 ml olie
250 ml karnemelk
250 gram tarwebloem
Twee theelepels bakpoeder
Zout
Peper
Paprikapoeder
Gehakte verse bieslook
6 Zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes gesneden
50 Parmezaanse kaas (bewaar een beetje voor topping)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het ei, de olie, kruiden en de karnemelk in een kom en roer goed met een garde.  Meng de bakpoeder en het meel met elkaar. Zeef dit boven het mengsel. Meng dit wederom goed met de garde. Voeg de kaas, de zongedroogde tomaten toe. Meng dit goed.

Leg de cupcake vormpjes in de muffin vorm. En vul deze met het beslag. Ongeveer net over de helft van het cupcake vormpje. Strooi een beetje Parmezaanse kaas over de muffins.
Bak de muffins in 35 minuten af.

Eet dit met een lekker glas rode wijn bij de borrel. Of als voorgerechtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten