dinsdag 24 januari 2012

Citymag Zwolle Malshertje recept!



Zwolle is een gratis jongerenmagazine rijker! Vanaf nu vind je Citymag overal in Zwolle. Maar ook de digitale editie is de moeite waard! Elke drie maand zal er een nieuwe Citymag verschijnen.  Malshertje heeft ook een bijdrage geleverd aan deze Citymag; met een fijn vegetarisch recept.



 







Maaltijdsalade van gebakken paddestoelen en pecorino


Ingrediƫnten voor 2 personen

1 zak gemengde sla (rucola, jonge bladsla)

300 gram biologische paddenstoelen van het seizoen*
1 biologische rode ui
5 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels geroosterde pittenmix (zonnebloem, pijnboompit, pompoen, ect.)
handje gehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, basilicum)
1 theelepel Italiaanse gedroogde kruiden
120 gram vers geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas)
Extra vierge olijfolie

* Weet je niet welke paddestoelen in het seizoen zijn? Ga naar Gooody Foods daar ligt altijd de groente van het seizoen.

Zo maak je het:

Snij de rode ui in smalle ringen. Doe deze in een bakje en giet rode wijnazijn over heen. Laat dit staan. Verhit een grote koekenpan. Scheur of snij de paddenstoelen in grove stukken. Als je geen biologische paddestoelen gebruikt moet je deze wel eerst schoonmaken. Doe dit niet met water maar met een borsteltje of keukenpapier.Bak de paddenstoelen in de pan. Gebruik geen olie! Schep regelmatig om een bak de paddenstoelen 10 minuten. Ze zullen eigen vocht loslaten waardoor ze gaar worden. Voeg de laatste twee minuten de theelepel Italiaanse kruiden toe. Schep ondertussen de rode ui met de azijn een paar keer om.

Verdeel de sla over 2 diepe borden, leg hier op de gebakken paddenstoelen.  Doe de rode ui met de azijn direct in de hete pan van de paddenstoelen en haal van het vuur. Roer dit een minuut lang door en verdeel dan over de borden. Als laatst strooi je de kruiden, de geroosterde pitten en pecorino over de paddenstoelen. Breng op smaak met peper en zout. Pas op met de zout want de pecorino is al vrij zout. Druppel er een scheutje goede olijfolie overheen.

Serveer met lekker brood en kruidenboter. 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten