zondag 15 januari 2012

Salade van bloemkool met geroosterde paprika

 



Bloemkool is lekker Hollands. Net zo Hollands als dat wij het altijd serveren met een kaassausje of op smaak gebracht met kerrie. Malshertje maakte bloemkool met geroosterde paprika en dat was echt heerlijk!
Voor 2 personen

Ingredienten
Een halve bloemkool, in plakjes gesneden
Ongeveer 150 ml gekookt heet water (evt kruidenbouillon)
2 zoete rode puntpaprika’s
een handje gehakte peterselie
goede olijfolie en zout naar smaak
peper/citroen molen (kruiden van FairTrade)




Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet de ovenschaal voor zo’n 20 minuten in de oven. Keer de paprika’s halverwege.

Snij de bloemkool in plakjes van ongeveer 1 cm dik, verhit olie in een koekenpan en bak de plakjes bloemkool.

Blijf erbij, schud de pan zo nu en dan en keer stukjes bloemkool regelmatig om. Als alle plakjes mooie bruine randen hebben, schenk het water of bouillon erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag, laat 5/8 minuten doorkoken of tot de bloemkool gaar is.



Giet de bloemkool af en breng over naar een salade schaal. Haal de paprika uit de oven en snij de stelen er af en snij ze doormidden. Trek de zaadlijsten eruit, snij de paprika daarna in reepjes van ongeveer 1 of 2 centimeter. Meng met de bloemkool. 
Breng op smaak met de citroenpeper en zout en strooi er de peterselie overheen. Druppel een klein straaltje olijfolie er overheen en proef af op smaak.

De salade is zowel koud als warm lekker. Serveer er geroosterde aardappels of aardappelpuree bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten