Ik gebruik in dit recept Gorgonzola, maar als je van meer pit houdt kan je ook een andere blauwaderkaas nemen die pittiger is; Danisch Blue bijvoorbeeld.
Voor twee personen
120 gram pasta naar keuze (wij hadden fusili)
half pak diepvriesspinazie blokjes, gehakte spinazie
halve courgette in halve plakjes
20 zwarte olijven, in ringetjes
2 grote witte uien, in ringen
125 ml ongeklopte slagroom
handje mix van walnoot, pijnboompitten en andersoortige pitten/zaden
150 gram gorgonzola, 75 gram verkruimeld, de andere 75 gram in plakjes gesneden
peper en zout naar smaak
olijfolie naar smaak
Verhit olijfolie in een wokje en fruit hierin de uien. Voeg als de uien zacht zijn de courgette en de diepvriesspinazie toe. Schep goed om, zet het vuur half hoog. Laat al omscheppend gaar worden.
Vul een pan met ruim water, voeg een snuf zout toe en kook de pasta gaar zoals omschreven staat op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan de pittenmix goudbruin. Zet het vuur uit en laat de pitjes afkoelen.
Voeg de slagroom bij het groente mengsel en roer ook de olijfringetjes erdoor.
Breng op smaak met peper, en roer er de verkruimelde gorgonzola doorheen, laat langzaam smelten.
Giet de pasta af en verdeel over twee diepe borden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten