zondag 8 januari 2012

Hutspot Taart


Hutspot is een voedzaam Hollands gerecht. Voor vele onder ons een favoriet in deze koude wintermaanden. Ik hou erg van hutspot vooral die mijn oma voor mij maakt (zonder spekjes). Ik wilde eens met bijna dezelfde ingrediënten iets anders maken. Wat net zo voedzaam is en wat je ook de winter doorhelpt maar met iets extra’s. Bij deze de Hutspot Taart!




Ingrediënten voor 1 taart voor 4 personen
1 winterwortel in kleine stukjes
1 sjalot in ringen
1 ui halve ringen
1 rode ui halve ringen
1 teen knoflook fijn geperst
1 halve rode paprika in kleine blokjes
250ml slagroom
3 eieren (biologisch)
1 eetlepel mosterd
150 gram geraspte oude kaas (Old Amsterdam)
1 eetlepel gehakte rozemarijn
1 pakje hartige taart deeg
Zout en Peper
Olijfolie
Boter (om de schaal mee in te vetten)
1 taartvorm (springvorm of quicheschaal)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Ontdooi 6 a 7 plakjes hartige taart deeg.

Zet een klein laagje water met zout op in een pannetje en breng dit aan de kook. Blancheer de stukjes wortel 5 minuten en giet daarna af en laat het staan.
Snij de uien en pers de knoflook. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de uien en paprika hierin totdat ze licht bruin zijn maar nog wel knapperig.

Meng in een kom de slagroom, mosterd, eieren, rozemarijn en de oude kaas. Breng op smaak met zout en peper.
Vet de ovenschaal in met boter en leg de plakjes ontdooide deeg hierin. Leg hierop het uienmengsel en daarover heen de worteltjes.

Giet als het laatst het slagroom mengsel over de wortels en uien.
Zet de schaal in de oven en bak de taart in 35 minuten.

Tip: laat de taart 10 minuten staan nadat je hem uit de over hebt gehaald. Dan kun je hem beter aansnijden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten