Malshertje ontdekte op de streekmarkt bij de Nooterhof de
Borlotti boon, ook wel de kievitsboon genoemd (vanwege het gespikkelde
schilletje). Deze Borlotti bonen komen van teler de Zonnehorst in
Punthorst.
Jammer genoeg verdwijnen de spikkels als je de bonen kookt
maar de heerlijke smaak blijft. De Borlotti boon is in de supermarkt en bij de
biologische supermarkt (nog) niet te verkrijgen. Dus struin de streekmarkten af
om de Borlotti boon te vinden, net als die kievitseieren…..!
Maak deze salade als amuse, als klein bijgerecht of als prachtig voorgerechtje!
Voor 4 personen.
Dit heb je nodig :
8 Borlotti peulen
Klein blikje mais, uitgelekt
Handje rucola sla
Klein bakje zure room
100 gr. Manchego kaas, grof geraspt
1 Sjalotje, fijn gesnipperd
1 teen knoflook, uit de pers
Limoensap
Platte peterselie, gehakt
Peper & Zout, naar smaak
Olijfolie
4 port glaasjes
Zo maak je het:
Dop de bonen en kook ze 20 minuten.
Pers een halve limoen uit boven een bakje en doe hier de gesnipperde
sjalot en de knoflook bij. Breng op smaak met peper en zout. Je hebt nu een
mariade waar straks de bonen in afkoelen.
Klop door de zure room een eetlepel peterselie en een beetje
peper en zout. Hou wat peterselie achter voor garnering.
Als de bonen gaar zijn giet je ze af en spoel ze af met koud
water en doe ze daarna in de marinade, schep voorzichtig om. Laat ze hier in 10
minuten marineren en afkoelen.
Glaasjes vullen
Leg in alle glaasjes een klein laagje rucola. Doe daarboven
een laagje mais.
Nu kun je het zure room-peterselie mengsel daarop scheppen.
Schep de bonen uit de marinade en in de glaasjes. Voeg 2 of 3 snippers ui tussen de bonen.
Maak de laagjessalade af door er gerapste Manchego overheen
te strooien, garneer met wat gehakte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten