Mais met
uitjesdressing
Malshertje is gek op mais. Meestal gebruiken we mais uit
blik, maar wanneer er verse maiskolven op markt te koop zijn, dan is dat toch echt wel lekkerder.
Twee maiskolven zijn precies genoeg voor twee personen, en
met deze uitjes/tijm dressing erover worden ze een smaakvol bijgerecht.
Wat heb je nodig:
Twee maiskolven, bladeren en draden eraf, schoongemaakt,
gehalveerd
Olijfolie, 2 eetlepels, of meer naar smaak
1 rode ui, grof gesnipperd
1 eetlepel gedroogde tijm
1 teen knoflook, uit de pers
peper en zout, naar smaak
4 grote saté-prikkers, doormidden gebroken
Zo maak je het:
Zet een grote pan met water op het vuur, breng aan de kook.
Halveer de maiskolven als ze niet in hun geheel in de pan passen. Als het water
kookt voeg je de mais toe, breng op nieuw aan de kook en kook de maiskolven
voor ongeveer 5 of 6 minuten.
Prik er in met een vork, als dit gemakkelijk gaat dan zijn
je maiskolven gaar en kan je ze afgieten. Bestrooi direct na het afgieten de
maiskolven rondom met een beetje zout.
Maak, terwijl de mais, kookt de dressing. Verhit in een
koekenpannetje wat olijfolie. Fruit hierin de ui en de tijm, voeg na een minuut
of 2 de knoflook erbij en zet het vuur zacht. Laat zachtjes borrelen totdat je
de mais afgiet. Breng op smaak met
peper en zout.
Steek in elk stuk mais aan elke kant een satéprikker, zo kan
je de kolf goed vasthouden. Leg de maiskolven in een schaal en verdeel er de
dressing overheen. Serveer direct, lekker met gebakken aardappeltjes en een
groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten