maandag 10 september 2012

Mais met uitjesdressing



Mais met uitjesdressing

Malshertje is gek op mais. Meestal gebruiken we mais uit blik, maar wanneer er verse maiskolven op markt te koop zijn, dan is dat toch echt wel lekkerder.
Twee maiskolven zijn precies genoeg voor twee personen, en met deze uitjes/tijm dressing erover worden ze een smaakvol bijgerecht. 

Wat heb je nodig:
Twee maiskolven, bladeren en draden eraf, schoongemaakt, gehalveerd
Olijfolie, 2 eetlepels, of meer naar smaak
1 rode ui, grof gesnipperd
1 eetlepel gedroogde tijm
1 teen knoflook, uit de pers
peper en zout, naar smaak
4 grote saté-prikkers, doormidden gebroken

Zo maak je het:
Zet een grote pan met water op het vuur, breng aan de kook. Halveer de maiskolven als ze niet in hun geheel in de pan passen. Als het water kookt voeg je de mais toe, breng op nieuw aan de kook en kook de maiskolven voor ongeveer 5 of 6 minuten.
Prik er in met een vork, als dit gemakkelijk gaat dan zijn je maiskolven gaar en kan je ze afgieten. Bestrooi direct na het afgieten de maiskolven rondom met een beetje zout.

Maak, terwijl de mais, kookt de dressing. Verhit in een koekenpannetje wat olijfolie. Fruit hierin de ui en de tijm, voeg na een minuut of 2 de knoflook erbij en zet het vuur zacht. Laat zachtjes borrelen totdat je de mais afgiet.  Breng op smaak met peper en zout.

Steek in elk stuk mais aan elke kant een satéprikker, zo kan je de kolf goed vasthouden. Leg de maiskolven in een schaal en verdeel er de dressing overheen. Serveer direct, lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten