dinsdag 18 september 2012

Salade met ovengedroogde vijgen en geitenkaas


Salade met ovengedroogde vijgen en geitenkaas
Bijgerecht, voor 2 personen

 
Op de markt zijn weer heerlijke verse vijgen te koop. Lekker om uit te lepelen of om te verwerken in een taart of toet. Er zijn heel veel recepten met vijgen te vinden, maar deze is toch wel echt een blijvertje in mijn keuken en op de eettafel.

Rijpe vijgen moet je eigenlijk snel verwerken. Meestal koop ik er iets te veel, zodat ik de overgebleven vijgen kan drogen in de oven. Het is niet moeilijk maar je hebt wel veel tijd nodig.

Wat heb je nodig:
4 verse vijgen, doormidden gesneden, het harde steeltje verwijderd
100 gram zachte geitenkaas
1 eetlepel honing
1 zak gemengde sla
olijfolie
peper en zout
  
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 100 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de vijgen op, met de snijkant naar boven. Zet de vijgen in de oven voor ten minste 4 uur.
Laat de vijgen afkoelen.

Doe de sla in een ruime slakom. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg er de vijgen op de sla en verdeel er stukjes geitenkaas overheen.  Breng op smaak met een beetje honing, druppel er eventueel nog wat olijfolie over. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten