Salade met
ovengedroogde vijgen en geitenkaas
Bijgerecht, voor 2
personen
Op de markt zijn weer heerlijke verse vijgen te koop. Lekker
om uit te lepelen of om te verwerken in een taart of toet. Er zijn heel veel
recepten met vijgen te vinden, maar deze is toch wel echt een blijvertje in
mijn keuken en op de eettafel.
Rijpe vijgen moet je eigenlijk snel verwerken. Meestal koop
ik er iets te veel, zodat ik de overgebleven vijgen kan drogen in de oven. Het
is niet moeilijk maar je hebt wel veel tijd nodig.
Wat heb je nodig:
4 verse vijgen, doormidden gesneden, het harde steeltje
verwijderd
100 gram zachte geitenkaas
1 eetlepel honing
1 zak gemengde sla
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 100 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de vijgen op,
met de snijkant naar boven. Zet de vijgen in de oven voor ten minste 4 uur.
Laat de vijgen afkoelen.
Doe de sla in een ruime slakom. Besprenkel met olijfolie en
breng op smaak met peper en zout. Leg er de vijgen op de sla en verdeel er
stukjes geitenkaas overheen. Breng
op smaak met een beetje honing, druppel er eventueel nog wat olijfolie over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten