maandag 1 oktober 2012

3 x wrappizza


Deze wrappizza's zijn heel snel en gemakkelijk te maken. Door de wrap als bodem te gebruiken hoeven ze niet zo lang in de oven en ze zijn handig op de vouwen om snel te eten. Heerlijk als lunch of als snelle avondmaaltijd. 

Maal er, als je de pizza's serveert, nog wat verse peper overheen en bedruppel met olijfolie. Lekker!



1) pizza met zoete ui en gorgonzola
1 wrap
2 tenen knof uit de pers
3 rode uien, in ringen
1 theelepel tijm
100 gr gorgonzola, in blokjes
1 eetlepel pesto
1 theelepel suiker

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een beetje olijfolie in de pan. Voeg de uien toe en schep regelmatig om. Zet het vuur laag en voeg de suiker toe. Laat, met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten zachtjes smoren. Voeg daarna de knoflook en de tijm er aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de pesto uit over de wrap, verdeel er de uien overheen en verbrokkel er de gorgonzola over. Zet in de oven voor ongeveer 6 minuten.


2) pizza met champignons met brie
1 wrap
1 eetlepel tomatentapende
1 bakje champignons in plakjes
100 gram brie, in blokjes
handje verse basilicum, gescheurd

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de champignons in een hete, droge koekenpan totdat ze vocht loslaten. Zet daarna het vuur zachter en breng de champignons op smaak met peper en zout. Smeer de tapenade uit over de wrap. Verdeel de champignons over de wrap en leg de brie er in blokjes tussen. Zet in de oven voor 8 minuten.  Strooi er, bij het serveren, de basilicum overheen.



3) pizza met gegrilde courgette met geitenkaas
1 halve courgette, in lengte gesneden dunne plakken
100 gram zachte geitenkaas
1 wrap

Verhit de grillpan en verwarm de oven voor op 200 graden.
Gril de plakken courgette in de pan, zodat ze mooie bruine streepjes krijgen.
Verdeel de plakjes courgette op de wrap en verbrokkel er de geitenkaas overheen.
Bedruppel met wat olijfolie en maal er wat verse zwarte peper over.
Zet in de oven voor 10 minuten.

Vind je dit te veel kaas? Vervang de kaas dan door een handje gehakte en geroosterde amandelen en sesamzaadjes. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten