Deze wrappizza's zijn heel snel en gemakkelijk te maken. Door de wrap als bodem te gebruiken hoeven ze niet zo lang in de oven en ze zijn handig op de vouwen om snel te eten. Heerlijk als lunch of als snelle avondmaaltijd.
Maal er, als je de pizza's serveert, nog wat verse peper overheen en bedruppel met olijfolie. Lekker!
1) pizza met zoete ui en gorgonzola
1 wrap
2 tenen knof uit de pers
3 rode uien, in ringen
1 theelepel tijm
100 gr gorgonzola, in blokjes
1 eetlepel pesto
1 theelepel suiker
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een beetje
olijfolie in de pan. Voeg de uien toe en schep regelmatig om. Zet het vuur laag
en voeg de suiker toe. Laat, met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten
zachtjes smoren. Voeg daarna de knoflook en de tijm er aan toe. Breng op smaak
met peper en zout. Smeer de pesto uit over de wrap, verdeel er de uien overheen
en verbrokkel er de gorgonzola over. Zet in de oven voor ongeveer 6 minuten.
2) pizza met champignons met
brie
1 wrap
1 eetlepel tomatentapende
1 bakje champignons in plakjes
100 gram brie, in blokjes
handje verse basilicum, gescheurd
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de champignons in
een hete, droge koekenpan totdat ze vocht loslaten. Zet daarna het vuur zachter
en breng de champignons op smaak met peper en zout. Smeer de tapenade uit over
de wrap. Verdeel de champignons over de wrap en leg de brie er in blokjes
tussen. Zet in de oven voor 8 minuten.
Strooi er, bij het serveren, de basilicum overheen.
3) pizza met gegrilde courgette
met geitenkaas
1 halve courgette, in lengte gesneden dunne plakken
100 gram zachte geitenkaas
1 wrap
Verhit de grillpan en verwarm de oven voor op 200 graden.
Gril de plakken courgette in de pan, zodat ze mooie bruine
streepjes krijgen.
Verdeel de plakjes courgette op de wrap en verbrokkel er de
geitenkaas overheen.
Bedruppel met wat olijfolie en maal er wat verse zwarte
peper over.
Zet in de oven voor 10 minuten.
Vind je dit te veel kaas? Vervang de kaas dan door een handje gehakte en geroosterde amandelen en sesamzaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten