maandag 7 januari 2013

Gepofte Kastanjes

Malshertje zag ze dit weekend overal: tamme kastanjes. Jaren geleden in Berlijn heb ik ze eens gekocht op straat, waar ze ter plekke voor je gepoft werden, dan kreeg je ze mee in een puntzakje met wat roomboter en zout en dan lekker pellen en opeten. Heerlijk geurend liepen we verder door de (geen grapje!) Kastanienallee.

Het seizoen van de tamme kastanje loopt al vanaf oktober, maar afgelopen weekend waren ze bij de Turkse supermarkt en bij de biologische supermarkt en op de markt te koop. Malshertje vond het dus wel gerechtvaardigd dat er nu nog een recept voor gepofte kastanjes op deze weblog geplaatst kon worden.

Het pellen van de kastanje is een beetje een geprut, maar wel lekker prutten als je eet als snack, en als je daarna de iets zoete smaak van de kastanje proeft is het pellen alleen maar een mooie bijkomstigheid.

Dit heb je nodig:
tamme kastanjes, voor 2 personen  als snack, ongeveer 350 gram
zout en roomboter, naar eigen inzicht


Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de kastanjes en kruis ze met een scherp mesje aan de bolle kant groot in. Leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet de plaat in de oven, ongeveer 30 minuten, dan is de schil bij  het kruis helemaal opgekruld en kan je ze straks goed pellen.

Haal de kastanjes uit de oven, schuif ze in een schaal en leg er nog voor een minuut of 10 een theedoek overheen, ze koelen ze een beetje af. Daarna kan je ze pellen, zonder je vingers te verbranden. Lekker met wat zout en roomboter.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten