zondag 6 januari 2013

Hello 2013 & recept voor spinaziechips!

Malshertje had ook kerstvakantie. Drukke, volle maar vooral mooie dagen. Met veel gezelligheid en liefde en soms ook heerlijke rust. Het ene Malshertje danste en werkte zich door de kerstvakantie heen, het andere Malshertje zocht een huisje midden in het bos en sloot zich af van de stadse drukte.

Het was erg gezellig, er werd heerlijk gegeten en gedronken,  maar zoals de moeder van het andere Malshertje altijd zegt na een vakantie: ' hup, terug in structuur!' Dus daar zijn we weer!

Voor 2013 zijn er mooie plannen, heerlijke recepten, lekkere markten te bezoeken en fijne nieuwe producten rondom Malshertjes non-food lijn. In 2013 gaan we door waar we mee begonnen zijn.

Je kan ons volgen via deze weblog, of via twitter of facebook. Laat vooral een berichtje achter, we vinden het leuk om reacties te krijgen en we horen graag van welk ingrediƫnt jij nog een recept zou willen zien.


Malshertje kookte zogezegd ook deze kerstvakantie. Malshertje maakte spinaziechips uit de oven. Een makkelijk receptje maar wel erg lekker met een bijzondere spinaziesmaak.

Dit heb je nodig:
verse spinazie, 2 volle handen, gewassen en drooggedept
peper en zout
olijfolie

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 150 graden. Doe je spinazieblaadjes in een grote kom, druppel er een theelepel olie overheen en hussel voorzichtig om, zorg dat elk blaadje een laagje olie krijgt. Gebruik niet te veel olie, een theelepel olie is genoeg. Leg je spinazieblaadjes stuk voor stuk op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi voorzichtig met wat zout en peper, gebruik niet te veel zout. Anders eet je voornamelijk zout en proef je de spinaziesmaak niet meer.

Zet de bakplaat in de oven, ongeveer 20 minuten. Daarna kijk je elke 5 minuten of je spinazieblaadjes voor jou de juiste 'crisp' hebben, hoe langer in de oven, hoe droger ze worden. Mijn blaadjes hadden 30 minuten in de oven nodig.

Haal de plaat uit de oven en laat even afkoelen, serveer de spinazie koud in een schaal bij de borrel.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten