Een heerlijke lauwwarme salade voor deze saaie grijze winterdagen. Door de kleuren van de wortel, het groen van de spinazie en het mooie wit van de mozzarella ziet je bord er in elk geval wel vrolijk uit.
Voor 2 personen
Dit heb je nodig:
150 gr.
Berglinzen
2 Winterwortels, in reepjes
3 handen verse spinazie, gewassen, kleiner gescheurd
1 bol Mozzarella, in grove stukken gescheurd
Handje Basilicum, in grove stukken gescheurd
1 stengel bosui, in dunne ringetjes
1 blaadje laurier
1 teen knoflook, gepeld en gekneusd
goede olijfolie, naar smaak
peper en zout, naar smaak
Zo maak je het:
Breng de linzen in een pan met laurier en een gekneusde teen
knoflook aan de kook. Kook ongeveer 20-30 minuten, proef en kook tot wanneer ze
voor jou goed en maar nog stevig zijn. Kook de winterwortelreepjes in een klein pannetje
in een laagje water beetgaar.
Meng in een ruime schaal de afgegoten linzen(knoflook en
laurier verwijderen), wortel, bosui en spinazie. Breng op smaak met peper en
zout, basilicum en een scheut goede olijfolie. Laat 3 minuten staan. Verdeel
dan de mozzarella erover en schep voorzichtig om. Maal er nog een beetje peper
en zout overheen, en druppel een klein straaltje olijfolie erover. Serveer
lauwwarm of koud.
Er zijn veel variaties mogelijk met dit recept. Vervang de
mozzarella door avocado voor een veganistisch recept. Of voeg in de zomer rijpe
tomaten en rucola toe, laat dan de spinazie achterwege.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten