zondag 23 oktober 2011

Pastinaak met spitskool en kidney bonen.

Dit gerecht is voor mensen die van zoet houden. Maar ook voor mensen die nog nooit eerder pastinaak hebben gegeten. Het is een vergeten groente hoewel… inmiddels populair geworden door programma’s als Topchef. Dus wil je deze herontdekte groente eens proberen? Maak dan dit recept.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen.
 
1 grote ui
1 teen knoflook
1 pastinaak
½ spitskool in reepjes gesneden
Blikje kidney bonen
3 tomaten in blokjes
Verse ananas (of uit blik)
Pakje Kokosmelk
Gembersiroop
1 theelepel kerrie
Zout en peper
Olijfolie



Bereiding
Verhit in een hapjespan of braadpan een flinke scheut olijfolie. Fruit daarin knoflook en de ui aan, voeg daar een scheut gembersiroop bij. En direct de pastinaak erbij, roer het kort door en doe dan de deksel op de pan. Laat dit kort even door garen. Leg vervolgens de spitskool, de kidney bonen op de pastinaak. 


Blus af met de kokosmelk en roer alles door. Voeg een theelepel kerriepoeder toe met de ananas. Roer nogmaals door. Doe deksel op de pan 
en laat alles 10 minuten pruttelen. Voeg op het laatst de tomaat toe en breng 
op smaakt met flink wat peper en zout. 

Ik vind het lekker om Basmatie of Pandan rijst hierbij te eten. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten