vrijdag 7 oktober 2011

Venkeltaart

Al tijden is dit een favoriet onder familie en vrienden. Maar voor degene die deze overheerlijke taart niet nog niet hebben geproefd zie hier het recept. 
Ook heel geschikt als je nog nooit venkel hebt gegeten. Zeer toegankelijk gerecht. 

Recept Venkeltaart

Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram venkel (twee stuks)
6 à 7 plakjes deeg voor hartige taart diepvries  (bladerdeeg kan ook)
150 ml Crème Fraîche
Blauwe kaas Castello Bleu Blauw.  Maar hou je van pittig neem dan een andere soort naar keuze.
Zout (zeezout)
Peper(zwarte peper)
Quiche schaal 26cm diameter.
Oven

Voorbereiding
-    Verwarmde oven voor op 200 graden.
-    Haal de deegplakjes uit de diepvries en laat ze ontdooien.
Bereiding
-    Verwijder de stelen. Het loof wat aan de stelen zit bewaren. En haal het harde stuk van de onderkant weg.
-   Snij de venkelknollen over de lengte in dunne plakken.
-   Zet op een hoog vuur een hapjespan met een flinke scheut olie op. Bak de venkel even aan gooi er ruim zout op. Schep een paar keer om.
-   Doe de deksel op de pan en laat de venkel 8 minuten stoven op een matig vuur.
-   Bedek je quiche schaal met de plakjes deeg Leg de plakjes deeg in de schaal.
-   Smeer de crème fraîche uit over de bodem. En bestrooi flink met peper.
-   Laat de venkel even afkoelen. Vind je de
    venkelplakken te vettig, dep dan voorzichtig met een stuk keukenpapier.
-    Leg de venkelstukken op de op de crème fraîche.  
-    Snij/verkruimel de kaas en verspreid dit over de venkel.
-    Zet de schaal 20 min in de oven.
-     Strooi het loof over de taart voor de garnering en smullen maar.


Suggestie
Eet er een lekkere salade bij. Met tomaat/rucola/walnoot.
Stukje brood met een smeersel kan ook. Tip: bij Albert Heijn verkopen ze zeezoutboter. Erg lekker.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten