dinsdag 8 november 2011

Gemarineerde Aardbeien


Na een lekkere maar vaak vullende maaltijd heb je niet altijd zin om nog lang in de keuken te staan om een dessert te maken. Het liefst ga je op de bank uitbuiken met een kopje koffie. Maar dit dessert is snel gemaakt en in een mum van tijd opgediend. Ook voor mensen die niet zo van zoet houden is dit dessert geschikt. De balsamico zorgt voor het zuurtje en de peper voor hartigheid. Dit succes nummer kun je voor ieder gast neerzetten.  
 
Ingrediënten voor 4 personen

-Een grote bak met aardbeien
-een bakje mascarpone op kamertemperatuur
-5 takjes munt
-4 eetlepels suiker
-4 eetlepels balsamico azijn
-zwarte peper

Bereiding
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien doormidden. 
Of als het grote aardbeien zijn door vieren. Hak de blaadjes munt fijn. 
Hou een paar achter de hand als garnering.
Doe de aardbeien in een kom en voeg de balsamico azijn, 2 eetlepels suiker, de gehakte munt toe. Strooi ruim zwarte peper over de ingrediënten. Doe dit op gevoel en naar smaak.
Laat dit zeker 2 uur afgedekt staan. Niet in de koelkast want dan worden de aardbeien koud en dat eet niet lekker.

Meng de rest van de suiker met de mascarpone. Maak voor ieder bordje een canelle van mascarpone. Schep de aardbeien uit de kom schep niet teveel balsamico azijn want dan wordt het echt te zuur. Leg de aardbeien naast de canelle en garneer met een blaadje munt.

Het is heerlijk om de aardbeien samen met de mascarpone te eten. Het vettige past heel goed bij het zuurtje van de azijn. Tip: Wil je het echt afmaken schenk jezelf een glaasje Prosecco in.

Geniet ervan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten